Skip to content

Geachte betrokkenen bij ’75 jaar Herdenken en Vrijheid’,

We hebben inmiddels al een weg afgelegd in voorbereiding op 75 jaar herdenking en vrijheid:

– Op 4 juni en 3 juli vonden twee brede bijeenkomsten plaats, waarin veel ideeën en plannen werden gedeeld.
– Op 2 september vond de eerste bijeenkomst voor het deelproject ‘Lokale Verhalen’.  Op meerdere plaatsen worden ooggetuigen geïnterviewd over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding en leven in vrijheid. Naar aanleiding van die bijeenkomst is de website www.ooggetuigenvanwo2.nl opgezet, waar interviews en verhalen uit o.a. de Bommelerwaard zullen worden geplaatst.

-Op 10 oktober gaf journalist Ad van Heiningen met een presentatie advies en richtlijnen voor het interviewen van ooggetuigen en het vormgeven en publiceren van hun verhalen.

Om betrokkenen nogmaals de kans te geven te leren van de ervaring van Ad van Heiningen, maar ook om elkaar bij te praten over de lokale verhalen-initiatieven in de Bommelerwaard, organiseren we weer een  bijeenkomst:

Datum en tijd:             Dinsdag 10 december, vanaf 19:30
Locatie:                       Gemeentekantoor Zaltbommel, Hogeweg 11 in Zaltbommel

Bent u interviewer of organiseert u in de komende maanden activiteiten waarmee u lokale verhalen over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding voor het voetlicht brengt (bijvoorbeeld met een boek/magazine/website/documentaire/tentoonstelling/bijeenkomst met interviews, verhalen, foto- of filmmateriaal of kenmerkende voorwerpen uit uw dorp/wijk/stad)? Dan nodigen wij u van harte uit voor deze avond!

We vinden het handig om te weten hoeveel mensen aanwezig zullen zijn. Meld u daarom a.u.b. uiterlijk op vrijdag 6 december aan via het mailadres activiteiten2020@zaltbommel.nl .  Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Grethe van ’t Foort
beleidsregisseur maatschappelijke ontwikkeling

Back To Top